Nieuw bij Monki: jeans gemaakt voor circulariteit.

Met deze collectie slaat het merk resoluut het pad in van de circulaire toekomst.

Het Zweedse Monki legt in haar nieuwste denim collectie de focus op circulair design. Het merk werkt hiervoor binnen het kader van het Jeans Redesign Project, van de Ellen MacArthur Foundation, en benadrukt zo dat ze op weg zijn naar een meer circulaire toekomst.

Monki’s eerste collectie op basis van de circulaire principes van het Jeans Redesign Project vertrekt vanuit het kloppend hart van hun denim assortiment. De collectie bestaat uit drie favo­riete fits van de Monki­ community – de Yoko met z’n hoge taille en wijde pijpen, slim jeans Monokimi en de enkellange, taps toelopende Taiki – én een klassiek jasje. Alle vier de items werden uitgevoerd in een tijdloze, diep indigoblauwe wassing.

“We hebben elk detail en element van elk kledingstuk herwerkt op basis van de richtlijnen voor jeansontwerp van de Ellen MacArthur Foundation. Dit is nog maar het begin van het avontuur samen met de Ellen MacArthur Foundation voor het vervullen van de ambitie van de H&M Group om tegen 2025 volledig circulair te zijn”, aldus Caroline Carlryd, Head of Design bij Monki.

De Ellen MacArthur Foundation is een non­profitorganisatie die de overgang naar de circulaire economie in goede banen wil leiden. In hun visie van een circulaire modesector worden pro­ducten ontworpen om vaker te gebruiken, zijn ze gemaakt om te hermaken, en bestaan ze uit veilige en gerecycleerde of hernieuwbare materialen.

De denim items zijn gemaakt van een duurzamer geproduceerde mix van 20% katoenafval na consumptie en 80% in­conversie katoen, zodat ze gegarandeerd lang meegaan.

De belangrijkste kenmerken van deze denim kledingstukken zijn verstevigde zigzagsteken in plaats van de klassieke klinknagels en niet­gegalvaniseerde aluminium knopen. Verder werd de traditionele polyesterdraad vervangen door EcoVero­draad, een mix van gerecycleerd po­ lyester en katoen van duurzamer oorsprong. De binnenzakken zijn gemaakt van 100% biolo­ gisch katoen in plaats van een katoen­polyestermix. Zo krijg je een makkelijk recycleerbaar kledingstuk, volledig van de tweede generatie.

Monki’s jeanscollectie op basis van circulaire principes is vanaf begin augustus online verkrijg­baar en in enkele winkels. Meer weten over Monki's circulaire doelen en wat we ondernemen om ze te bereiken? Dat kan op de pagina van de H&M Group.

En er is meer: Monki publiceert nu ook leveranciersgegevens bij de producten op monki.com. Denk maar aan het land van productie, de adressen en het aantal werknemers op de productie­ faciliteiten.

De collectie is vanaf begin augustus online en in de winkel beschikbaar.


Beelden via de oona Newsroom.

MONKI.COM
Instagram: @monki - TikTok: @monki
#monki #monkistyle


Over de Ellen MacArthur Foundation

De Ellen MacArthur Foundation is een internationale liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor de circulaire economie als een manier om enkele van de grootste uitdagingen van onze tijd, zoals de klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit, aan te pakken. In een circulaire economie draait alles rond design. Afval en vervuiling zijn verleden tijd, producten en materialen worden voort­ durend gebruikt, en natuurlijke systemen worden hersteld, zodat de maatschappij, het milieu en de economie er profijt van hebben.


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Monki

Monki is een doelgericht modemerk dat gelooft in sisterhood, de kracht van community en in het bijdragen aan een duurzamere mode-industrie. Monki.com levert aan 29 markten en via internationale verzending naar nog eens 64 bestemmingen wereldwijd. Meer dan 70 conceptstores bieden de Monki IRL-ervaring in 17 markten. Monki, opgericht in 2006 in Zweden, is een merk binnen de H&M-groep.

Neem contact op met

Monki H&M Hennes & Mauritz GBC AB Mäster Samuelsgatan 46A, 106 38 Stockholm

+44 (0) 343 487 8781

[email protected]

www.monki.com