Monki lanceert capsule collectie in samenwerking met Body Dysmorphic Disorder Foundation

Persoonlijke BDD-ervaringen in de kijker

In maart, op de Internationale Vrouwendag, bundelt Monki opnieuw de krachten met de Body Dysmorphic Disorder Foundation (BDDF) om bij te dragen tot de bewustmaking rond BDD, een belastende psychologische aandoening waarbij een persoon dwangmatig bezig is met een of meerdere aspecten van hun uiterlijk.

Het Zweedse modemerk lanceert in samenwerking met BDDF een limited-edition ondergoedcollectie waarop positieve affirmaties geschreven staan die de persoon die het draagt laat weten dat ze uniek is en meer is dan haar reflectie en wat ze aan de buitenkant ziet. De capsule omvat twee mesh beha’s en slipjes. De eerste set bevat positieve affirmaties aan de binnenkant, bedoeld voor de drager, maar met de juiste reflectie ook te zien in de spiegel, om het zelfvertrouwen een boost te geven. De tweede set omvat verschillende illustraties, een kenmerkende print van het merk.

In het kader van de samenwerking met BDDF doneert Monki een bedrag om het werk van BDDF verder te ondersteunen en zo verder de bewustwording te ontwikkelen.

Monki lanceert daarnaast een reeks persoonlijke portretten van drie woordvoerders die ervaring hebben met BDD en het publiek bewust willen maken van deze ondergediagnosticeerde aandoening. Ze beschrijven hoe het bij hen begon, op welke manier het zich uitte, wanneer ze het dieptepunt bereikten en hoe ze daarna een ommeslag maakten. Ze delen ook advies over hoe je iemand kan ondersteunen die er mogelijks onder lijdt, of mensen uit hun omgeving. Het doel is om informatie en meer inzicht te geven in de stoornis, en betrokkenen aan te moedigen om hulp te zoeken en de strijd niet op te geven.

Via sociale mediaplatformen van het merk kan de community zelf vragen stellen aan vertegenwoordigers van BDDF. Verder zal Monki ook video’s van persoonlijke ervaringen van BDDF-woordvoerders delen, samen met tips en nuttige bronnen voor meer informatie over dit onderwerp.

“Het doel van de campagne is bij te dragen aan de bewustmaking rond deze aandoening en hoe ze de psyche, het welzijn en het zelfvertrouwen van een persoon beïnvloedt. Als modemerk voor meisjes en jonge vrouwen hebben we een verantwoordelijkheid tegenover onze community om zo inclusief en transparant mogelijk te zijn in de representatie van het lichaam en schoonheid. Zo besteden we van bij het begin aandacht aan de casting van onze modellen met oog voor diversiteit en aan transparante retoucheringsrichtlijnen. Daarom is onze samenwerking met BDDF zo belangrijk voor ons: we willen vrouwen aanmoedigen om zich goed te voelen over zichzelf, zonder onbereikbare normen na te willen streven”, zegt Simone Van Starkenburg, Brand & Marketing Director bij Monki.

In november 2021 lanceerde BDDF met steun van Monki een petitie gericht aan het Europees Parlement om op te roepen tot transparantie over bewerkte beelden op sociale media. Hiermee wilden ze aandringen op maatregelen om ervoor te zorgen dat organisaties, bedrijven en influencers wettelijk verplicht zijn om aan te geven wanneer een afbeelding gemanipuleerd werd voor betaalde online-inhoud. De actie knoopt aan met een bestaande sterke beweging die in de afgelopen jaren al tot wetswijzigingen leidde in Noorwegen en Frankrijk. Sinds de lancering van de petitie wist de Britse BDDF al meer dan 40.000 handtekeningen te verzamelen, maar daar blijft het niet bij. Tot nu toe is de petitie een katalysator geweest om aan te dringen op een soortgelijke Britse wetswijziging. Daarom is het nog steeds belangrijk om BDDF te ondersteunen door de petitie te ondertekenen. Meer informatie over BDD en de petitie is te vinden op monki.com en op bddfoundation.org.

Leer de BDDF woordvoerders kennen

“Door het bewustzijn te vergroten, kunnen we degenen die worstelen met BDD helpen om te begrijpen wat ze doormaken en om de steun te zoeken die hen zal helpen de controle over hun leven terug te krijgen. Het begrijpen van mijn toestand was de eerste stap in een positieve reis naar leven met BDD.” - Kim Booker
“BDD discrimineert niet, het kan iedereen, ieder geslacht, elke leeftijd over de hele wereld treffen en overkomen (zoals bij elke psychische aandoening). Ik denk dat het ook van het grootste belang is om gelijkheid, diversiteit en inclusie onderdeel te laten zijn van de beeldrepresentatie in media – wees trots op wie je bent, je identiteit, cultuur en waar je vandaan komt en probeer vooral deze ervaring te delen, die verweven is met BDD en geestelijke gezondheid.” - Sandeep Saib
“Als je door Instagram scrolt, zie je niet alles wat er zich achter de schermen afspeelt en de tijd die kruipt in het bewerken van de beelden, je ziet vooral dat je er anders uitziet dan deze prachtige vrouwen en begrijpt niet waarom je niet op hen lijkt. Transparant zijn over de beelden die we online zetten, is veel belangrijker dan we misschien denken.” - Mia Hill

Kitty Wallace, Head of Operations bij de BDD Foundation, is afgestudeerd aan de University of Exeter in English and Politics en werkte vijf jaar in de mode-industrie voordat ze de tijd nam om zich te concentreren op haar behandeling van BDD. Haar persoonlijke ervaring dreef haar ertoe om het bewustzijn van de aandoening te helpen vergroten, door in 2017 trustee van de liefdadigheidsinstelling te worden en het jaar daarop Head of Operations. Kitty’s focus is om het bewustzijn te vergroten, het stigma rond BDD te verminderen en hoop op herstel te geven aan degenen die aan de aandoening lijden. Deze campagne, in samenwerking met Monki, ligt haar bijzonder na aan het hart, aangezien haar tienerjaren met BDD gepaard gingen met wanhopige pogingen om haar uiterlijk te veranderen en voortdurende vergelijkingen met de geïdealiseerde beelden die ze in tijdschriften zag. Met meer geld uit subsidies, sponsors en donaties wil Kitty de Stichting uitbreiden en haar capaciteit vergroten om degenen die getroffen zijn door de aandoening te ondersteunen en te helpen bij hun herstel.

Simone Van Starkenburg trad in oktober 2021 in dienst bij Monki als Brand & Marketing Director. Met haar brede ervaring in meerdere creatieve, innovatieve en digitale functies binnen brand, marketing en communicatie bij Scotch & Soda, NIKE Europe en Nike Global, heeft Simone een goed gedocumenteerde geschiedenis van het leiden van teams om succesvolle campagnes en geïntegreerde activaties op verschillende platforms en markten. Als creatieveling die ze is, is Simone betrokken vanaf de vroege ideefase, van de uitvoering tot en met de volgende fase. Ze is niet alleen gepassioneerd door mode, cultuur en het doelgerichte merk Monki, maar ook vastbesloten om nieuwe creatieve manieren te ontdekken om de harten en geesten van de Monki-gemeenschap te raken, waarbij altijd het belang wordt benadrukt van inclusief, samenwerkend en co-creatief zijn.De limited edition ondergoedcollectie zal vanaf maart 2023 online en in alle winkels in Europa verkrijgbaar zijn.

Beelden via de oona Newsroom.

bddfoundation.org. MONKI.COM
Instagram: @monki - Tiktok: @monki #monki #monkistyle


Voor interviewaanvragen en meer informatie, contacteer:


Body Dysmorphic Disorder Foundation

Opgericht in 2006 en opnieuw gelanceerd als liefdadigheidsinstelling in 2013, is de BDD Foundation de enige liefdadigheidsinstelling ter wereld die zich exclusief toelegt op het informeren van het publiek over de aandoening en het verlichten van het lijden veroorzaakt door Body Dysmorphic Disorder (BDD). Het heeft tot doel het bewustzijn te vergroten en informatie en ondersteuning te bieden aan degenen die getroffen zijn door deze ondergediagnosticeerde aandoening.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Monki

Monki is een doelgericht modemerk dat gelooft in sisterhood, de kracht van community en in het bijdragen aan een duurzamere mode-industrie. Monki.com levert aan 29 markten en via internationale verzending naar nog eens 64 bestemmingen wereldwijd. Meer dan 70 conceptstores bieden de Monki IRL-ervaring in 17 markten. Monki, opgericht in 2006 in Zweden, is een merk binnen de H&M-groep.

Neem contact op met

Monki H&M Hennes & Mauritz GBC AB Mäster Samuelsgatan 46A, 106 38 Stockholm

+44 (0) 343 487 8781

[email protected]

www.monki.com